| 16 Haziran 2008, 17:20:22 |
|
|
|
| 26 Haziran 2008, 23:18:50 |
|
naz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #1 : 26 Haziran 2008, 23:18:50 » |
|
ANISI BİZ OLALIM
Anısı biz olalım bu sokakların öpüşmediğimiz tek saçak altı hiçbir otobüs durağı kalmasın Biz yürüyelim kent güzelleşsin gürültüsüz sözcükler bulalım yeni sevinçlere benzeyen
Biz gelince bir yağmur başlar yüzün çizilir buğulanan camlara bir uzun karatma biter akasyalar köpürür birdenbire ve her avluda adınla anılan çiçekler sulanır akşamüstleri
Bir arkadaş evinde uğrarız yolüstü bir fincan kahve içeriz, ısıtır bizi başını sessizce omzuma koyarsın gülüreyhan olur soluğun Biz kalırız kuşlar dönüp gelir her balkonda bir menekşe sesi
Belki yeniden güzelleştiririz adları değiştirilen parkları perdeleri hiç açılmayan evlerde ışıklar yanar çocuk sesleri duyulur tanıdık sevinçlerle dolar yeniden kendi sesini kemiren alanlar
Anısı biz olalım bu sokakların ve hiç durmadan yağmur yağsın Biz gürültüsüz sözcükler bulalım sarmaşıklar fısıldaşsın yine Gidersek birlikte gideriz yeni sevinçler buluruz hüzne benzeyen
AHMET TELLİ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 26 Haziran 2008, 23:21:41 |
|
naz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #2 : 26 Haziran 2008, 23:21:41 » |
|
AŞK BİTTİ
aşk nasıl biterse öyle bitti bu aşk da Uzun bir hastalık gibi Aralıksız dinlediğim alaturka bir fasıl gibi Gökyüzüne bakmayı, dostlara mektup yazmayı Çiçekleri sulamayı unutmuşluğum gibi Bitti.
Bir aşk nasıl biterse öyle bitti bu aşk da
Yürümeyi yeniden öğrenen felçli bir çocuk gibi Sokağa çıkmalıyım şimdi ve çoktandır İhmal ettiğim dostlara yeni bir adres bırakmalıyım Pencereleri açmalı, kitapları düzenlemeliyim Belki bir yağmur yağar akşama doğru Yarıda bıraktığım şiirleri tamamlarım
Aşk da bitti diyordu ya bir şair Aşk bitti işte tam da öyle
AHMET TELLİ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 26 Haziran 2008, 23:26:43 |
|
naz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #3 : 26 Haziran 2008, 23:26:43 » |
|
GÜLÜŞÜN EKLENİR KİMLİĞİME
Gün biter gülüşün kalır bende anılar gibi sürüklenir bulutlar Ömrümüz ayrılıklar toplamıdır yarım kalan bir şiir belki de
Aykırı anlamlar arayıp durma güz bitip sular köpürür de kapanmaz gülüşünün açtığı yara uçurum olur zaman her gece
Her gece yeni bir savaş baslar acı ses olur, ses deli yağmur
Sığındığım her yer adınla anılır ben girerim sokağı devriyeler basar Bir de gülüşün eklenir kimliğime.
AHMET TELLİ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 26 Haziran 2008, 23:31:11 |
|
naz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #4 : 26 Haziran 2008, 23:31:11 » |
|
ÖZLEMEDİM SENİ
Hiç özlemedim seni Özlemek dostluktandır dostluğundan öte bulmalıyım seni
Sıcaklığını bulmalıyım dokunuşlarını, kenetlenişi Terimizle sulanmalı yeryüzü güneş terimizle ışıldamalı sabah olunca
Apansız fırtınalar çıkmalı sarsılmalıyım
Özlemek yanında olmak isteğidir gülüşünü görmek biraz da Hiç özlemedim seni
Saçlarına gül takmam bir ırmak gibi akıtırım ovaya soluğunla yanar dudaklarımın bozkırı
Akkor halindeki ufuk bakır bir tel gibi eriyip gider kraterler ortasında kalırım
AHMET TELLİ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 11 Temmuz 2008, 12:16:30 |
|
QueeN
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #5 : 11 Temmuz 2008, 12:16:30 » |
|
SUSKUN'UN SAATİ
Susar kuşlar Susar kent Cadde... Sokak... Kurulur suskunun saati
Öpüşleri nasıl da soğuk sevdiğimin Donup kalmış Sevda kokanı bile sözcüklerin Buz tutmuş şiir Buz tutmuş türkü... Kurulmuş suskunun saati
Gelinir sonra Hem nasıl gelinir gör Devinir tarihsel birikim denizi Çatlar tohum... Çatlar zaman... Kırılır suskunun saati
Gör nasıl kırılır...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 14 Ağustos 2008, 21:25:08 |
Faint
Newbie

Üyelik Bilgileri
|
 |
« Yanıtla #6 : 14 Ağustos 2008, 21:25:08 » |
|
Gurbet Mutlaka Olacaktır
Gurbet ne ki yüzyılımızda Demek de bir yabancılaşmadır Çünkü varolduğu her yerde insanın Gurbet mutlaka olacaktır
Sevda ile hasret varsa eğer Zulüm varsa mahpusluk varsa Ayrılıklar yakıyorsa içimizi Gurbet mutlaka olacaktır
Solgun bir ışık altında yazılıp Uçları yakılan mektupların Yarısı ağıtsa yarısı türküdür Ve gurbet mutlaka olacaktır
Bekleyişlerle direnen ömrün Dağlamaktaysa bağrını hicran Ve kıskıvrak sarıyorsa keder Gurbet mutlaka olacaktır
Oyalı bir mendilin kanaviçesindeki Sabrın kararttığı gül demetine Usulca düşüyorsa bir damla gözyaşı Gurbet mutlaka olacaktır
Gerçi taşbaskısı kitaplar İşportaya düştükten bu yana Hüzünden epey uzaklaştık Ama gurbet yine de vardır
Suyun serin göğsüne daldırılan Kızgın bir demirdir gurbet Toplar bin yıllık duyarlıkları Ve acıları hiç eskitmeden
Gurbet ne ki yüzyılımızda Demek de bir yabancılaşmadır Çünkü varolduğu her yerde insanın Gurbet mutlaka olacaktır
II
Hiçbir şey gideremez iç sıkıntılarını Memleketin şarkıları ve tütünü gibi Ve usulcacık okşar Karadeniz vapurunu nazım Yanar elleri
Zamanın bağrında kanayan Birer zakkumdur her sürgün Hasretin elleriyle yoğurur hüznü Ve kanatır gurbetin Kadim yarasını
Dersim sürgünden öte birşey Zilan bir kerbeladır aslında Hala anlatır ki aşiret çocuklarına Bir zulümdur gurbet Zulümden de öte
Gurbet ne ki yüzyılımızda Demek de bir yabancılaşmadır Çünkü varolduğu sürece Dünyada zulüm Gurbet mutlaka olacaktır
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Aralık 2008, 17:10:54 |
|
naz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #7 : 06 Aralık 2008, 17:10:54 » |
|
AŞKLAR MI?
AşkLar mı diyordun, anLadım Senin incindiğin, benimse YoLLara düştüğümdür yeniden..
AHMET TELLİ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Aralık 2008, 17:23:54 |
|
naz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #8 : 06 Aralık 2008, 17:23:54 » |
|
BELKİ YİNE GELİRİM
DudakLarımı kanatırcasına ısırıyorum günLerdir her sözcük diLimin ucunda küfre dönüyor çünkü Bir gök gürLese bari diyorum bir sağnak patLasa bitse bu sessizLik, bu kirLi yapışkanLık bitse ama bir tufan az mı geLir yoksa yine de yırtıLan ve parçaLanan birşeyLer oLmaLı mutLaka hiç durmadan yırtıLan ve parçaLanan bir şeyLer
Oysa ne kadar sakin bu sokakLar ve bu kent ne kadar dingin görünüyor bana şimdi gökyüzü
GidenLer nerde kaLdılar, özLedim güLüşLerini bir kenti güzeLLeştiren yaLnız onlardı sanki onLardı çocukLara ve aşka öLesiye bağLanan kadınLarı güzeLLeştiren herhaLde onLardı "Tükürsem cinayet sayıLır" diyordu birisi tükürsek cinayet sayıLıyor artık ama nerde kaLdılar, özLedim güLüşLerini onLarın
Uzun uzun bakıyorum kıvrıLan sokakLara tek yaprak biLe kımıLdamıyor nedense ve tek tek söndürüyor ışıkLarını varoşLar aLnımı kırık bir cama yasLıyorum, kanıyor kanımın pıhtıLarında güLLerin serinLiği ve fakat bir ceLLat gibi yetişiyor pusudaki DiLimin ucunda küfre dönüyor her sözcük
Yaşamak neLeri öğretiyor, düşünüyorum okuduğum bütün kitapLar paramparça çıkıp doLaşıyorum akşamüstLeri bir başıma bir uçtan bir uca yaLnızLıkLar oluyor kent buLvar kahveLerinin önünden geçiyorum sırnaşık aydınLar, arabesk hüzünLer bir gazete sayfasında sereserpe bir yosma
SesLer gittikçe azaLıyor, kuşLar azaLıyor ve ne zaman yoLum düşse vuruLduğun yere kızgın bir haLka oLuyor boynumda o sokak Hüznü yaLnız atLarımız duyuyor artık biz çoktan unutmuşuz böyle şeyLeri ama içimde bir sırtLanın daLgın duruşu ve diLimin ucunda küfre dönüyor her sözcük
İçimde zaptedilmez bir kırma isteği dizginLerini koparan bir at sanki bu soLuksoLuğa kaLıyorum her sonbahar ve sevgiLim ne zaman hoşgörüLü olsa bir yolcuLuk düşüyor akLıma, gidiyorum bütün gençLiğim böyLece geçip gitti işte ama haLa bir şeyLer var vazgeçemediğim
Hangi duvar yıkıLmaz soruLar doğruysa birgün geLirsek hangi kent güzeLLeşmez şiirLerim bir dostun vuruLduğu yerde yakıLdı geri aLmıyorum küLLeri yangınLar çıksın diye DevriyeLer çıkart şimdi, bütün ışıkLarını söndür sorduğum hiçbir soruyu geri aLmıyorum ey sokak ve diLimin ucunda küfre dönüyor her sözcük
DudakLarımı kanatırcasına ısırıyorum günLerdir bir gök gürLese bari diyorum bir sağnak patLasa bitse bu kirLi ve yapışkan sessizLik, hiç gitmesem oysa ne kadar sakin sokakLar, kent ve bütün yeryüzü ipince bir su gibi sızıyorum gecenin tenha göğüne sessizce çekip gidiyorum şimdi, sessiz ve kimLiksiz BeLki yine geLirim, sesime ses veren oLursa bir gün
AHMET TELLİ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Aralık 2008, 17:56:22 |
|
naz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #9 : 06 Aralık 2008, 17:56:22 » |
|
Gidersen YıkıLır Bu Kent
Gidersen yıkıLır bu kent, kuşLar da gider Bir nehir gibi susarım yüzünün deLtasında YanLış adresteydik, kimsesizdik beLki Sarışın bir şaşkınLık oLurdu bütün ışıkLar Biz mi yaLnızdık, durmadan yağmur yağardı Üşür müydük nar çiçekleri ürperirken
Gidersen kim suLar fesleğenLeri KuşLar nereye sığınır akşam olunca
SessizLiği dinLiyorum şimdi ve soLuğunu Sustuğun yerde bir şeyLer kırıLıyor BekLeyiş diyorum caddeLere, daLıp gidiyorsun Adını yazıyorum bütün otobüs durakLarına Öpüştüğümüz her yer adınLa anıLıyor Birde seni ekLiyorum susuşLarıma
SeLamsız saygısız yürüyeLim sokakLarı BeLki bizimLe ışıkLanır bütün varoşLar Geriye mapushaneLer kaLır, pasLı soğukLar Adını biLmediğimiz dostLar kaLır yaLnız Yüreğimize aLırız onLarı, ısıtırız Gardiyan oLamayız kendi ömrümüze her akşam
Gidersen kar yağar avuçLarıma Bir ceyLan sessizLiği oLur burada aşkLar
FiyakaLı ışıkLar yanıyor rekLam panoLarında Durmadan çoğaLıyor faiLi meçhuL cinayetLer Ve öLü kuşLar satıLıyor bütün çiçekçiLerde MenekşeLer nergisLer yerine kuş öLüLeri Bir su sesi bir fesLeğen kokusu şimdi uzak YangınLarı anımsatıyor genç öLüLere artık
BuLvar kahveLerinde arabesk bir duman Sis ve intihar çöküyor bütün birahaneLere Bu kentin künyesi beLLidir artık ve susuşun İsyan oLur milyon kere, hiç biLmez miyim SokuL yanıma sen, eLLerin sımsıcak kaLsın DevriyeLer basıyor karartıLmış evLeri yine
Gidersen yıkıLır bu kent kuşLar da öLür Bir tufan oLurum sustuğun her yerde
Ahmet TeLLi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 Aralık 2008, 23:31:23 |
Eren
Sr. Member

Üyelik Bilgileri
|
 |
« Yanıtla #10 : 10 Aralık 2008, 23:31:23 » |
|
cok guzel paylasımın için tşk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 12 Aralık 2008, 20:41:47 |
|
naz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #11 : 12 Aralık 2008, 20:41:47 » |
|
cok guzel paylasımın için tşk
ben teşekkür ederim değerLi yorumun için..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 01 Ocak 2009, 01:08:41 |
Faint
Newbie

Üyelik Bilgileri
|
 |
« Yanıtla #12 : 01 Ocak 2009, 01:08:41 » |
|
hüznün isyan olur..
Suya düşen bir karanfiLse yüreğin bırak kendini ırmağın türküsüne güLüm vursun seni o taştan bu taşa o çağLayandan bu çağLayana Kavgadan uzak kaLmışsan sevdadan da uzaksın demektir devinmez yüreğinin mağması çatLamaz sabrın kara taşı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 14 Ocak 2009, 01:28:12 |
|
naz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #13 : 14 Ocak 2009, 01:28:12 » |
|
BİTEN BİR AŞKTAN SONRA
Hiçbir şey daha kötü oLamaz Kötü biten bir aşk sonrasından AhrazLaşırsın, göLgeLenir nesneLer Her teLaş ıssızLık taşır biraz KabahatLi bir çocuk gibi çıkarsın Sokağa, ki sokak pusLu, aLıngan KaLbinden daha tenhadır dünya
Tenhadır sığındığın bütün kıyıLar
Odan dağınıktır, tütün kokuyordur Okusan da diLsizdir kitapLar Bir fotoğraf düşer ansızın Cam kesiği güLüşLerdir kanayan Pencerende soLgun bir ayışığı Mahçup bir duruşLa bakarsın Susarsın. Sükût iyi geLir beLki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 14 Ocak 2009, 01:43:14 |
|
naz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #14 : 14 Ocak 2009, 01:43:14 » |
|
SUÇLAMA BENİ
Suçlama beni böyle bırakıp gidiyorum diye bağrımı yakan bir yaradır bu ayrılık şimdi
Bil ki kanımdadır sevişmelerin yangını öylece girerken gecenin bağrına taşıyorum sımsıcak gülümşeyişini
Yaşanan günler hayatı oyarak gedikler açıyor durulur mu artık durgun sularda bekleyerek seheri
Talan ediliyor bahar ve aşk öyle bir soyun ki duracak gibi değil vurmazsak eğer kendimizi yola
Yaşamak zorunlu kurtarılırsa eğer bahar ve aşk ve şimdi hayat acı yeşil bir kader renginde
Hayatın ve sevincin kaderinin altettiği yer kavganın ortasıdır ki umudun çiçeklenişi aşkın yengisidir bu
Söylenecek bütün sözler sevincin ve sevdanın savunulmasına dairdir ve şimdi onlar yaralarını saracak birilerini beklemektedirler
Ey anısıyla kalbimi yakan kederlenme hemen ve suçlama beni böyle bırakıp gidiyorum diye..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2009, 02:08:53 Gönderen: naz »
|
|
|
|
|
|