| 09 Eylül 2009, 13:29:20 |
|
naz
Ziyaretçi
|
 |
« : 09 Eylül 2009, 13:29:20 » |
|
AL Yastığımdan Kokunu
İrfan Gürkan ÇeLebi
Akis Kitap 192 sayfa, İstanbul-2009 Türkçe ISBN No: 9786055880958

Bir başına kaLmış aşığın titrek sesinin, buruk heceLerinin yankıLandığı bir kitap 'Al Yastığımdan Kokunu'. Aşkın ardından yas tutan sayfaLa, an geliyor sevgiLinin adının geçtiği tek bir cümLe ile teLLi duvakLı bir geLin olup çıkıyor karşınıza. Sizin ve aşk yorgunu küskün yazarın gönLünü aLıp ince tüLüyle gözden yitiyor sonra. Derken aşkı mutfak masasında reçeLin yanı başında size tatLı tatLı bakarken buLuyorsunuz. AfaLLıyor, vazgeçiyor, yeniden peşine düşüyorsunuz aşkın. Yazarın her ayrıLığın ardından saLdığı suskun çığLıkLar ses geçirmeyen duvara ses geçirmeyen bir duvara çarpıyor ve giden sevgiLi, hiç tınmadan azimLe adımLıyor ayrıLık yoLunu. YoLLar, yürüdükçe yeni yoLLar yavruLuyor, aşk gözü pek bir türkü oLup üşenmeden düşüyor sevgiLinin peşine... En çok ayrılık şiirlerini severdin, Al yastığımdan kokunu.. Yüzüme karşı okurdun onları, Bir idam mahkumunu,kesinleşmiş cezasının yüzüne karşı okunması gibi. Okurdun yüzüme karşı onları! Sonra sokulup tenime,yastığımıza doğru sürüklerdin beni. Yatağımıza doğru değil,Yatak odamıza da! Ayrıldın öylemi benden? O zaman... Al yastığımdan kokunu. Tastamam çekil git hayatımdan... Sensizliği yaşat bana! Bütün acılar bitiverecekse bigün. Bunun biteceğinede umudum olsun benim. Dizlerimden çözülmüş bacaklarım,bir gün ayağa kalkabileceklerini bilsinler. Sensizliğin anlamsız görüntülerini reddeden gözlerim,sonunda görsünler. Kafamı gökyüzüne doğru kaldırabileyim birgün. Başı dik,onurlu;uzak da olsa yarınlarım olduğuyla avunabileyim. Çekil git hayatımdan... Şimdi yaptığın gibi yarım yamalak değil! Al yastığımdan kokunu...Beni bırakıp gittiğine inanayım. Bu şehri terk etmek olası,ülkeyide...Çok zorlarsam dünyayı da! Seni terk etmek olası değil...İçime sinmişsin benim,anlıyorum! Şiirine sinmişsin ruhumun, Kıvamı olmuşsun gözyaşımın, Alın çizgilerimin,başlangıç noktasına karışmışsın, Ve bitiş olmuşsun hayat çizgimin. Düz,kesintisiz,soluk DEĞİL!Belirgin ve öldüresiye kesin! Al yastığımdan kokunu tesellim olsun. Seni şikayet etmek olası herkese... Geçimsizin tekisin bi kere...İtirazsız kabul et bunu! Sonra tertipsiz,düzensiz...Anlayışsızsın da çok zaman. Evin içersinde sinirden,at gibi duvarları tepiklediğini de inkar etme sakın. Böyle hatıraları az yaşatmadın bana...Yalansa söyle yüzün kızarmadan. Yüzüme bak,herkesin önünde yalancı de bana. Her şımarıklığın sırasında yaptığın gibi bütünleş yastığınla ve kokunu sindir ona. Ben yastığından çekiştireyim seni...''Hadi ama'' diyerek durmadan. Sen olanca şımarıklığınla sarıl yastığına,sindirmek için kokunu. Birazcık seviyordunsa beni,al yastığımdan kokunu...Yalvarırım Şimdiye kadar söylediklerimin hepsini bir kenara bırak. Yoksun ve yokluğun üzerine söylenmiş anlamsız sözlerdi hepsi. Sen;sadece bana,beni bırakıp nasıl gidebildiğini anlat. Mümkünse benim anlayabileceğimkadar kestirme olsun tüm söyleyeceklerin... En iyisi bunların hepsinden de vazgeç. Sadece bana ne zaman döneceğini anlat. Ya da al yastığımdan kokunu,gittiğine beni ikna et...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 09 Eylül 2009, 14:03:25 Gönderen: naz »
|
|
|
|
|