| 10 Mayıs 2009, 01:20:20 |
|
naz
Ziyaretçi
|
 |
« : 10 Mayıs 2009, 01:20:20 » |
|
ANACIĞIM Dünyada apayrı yeri oLan bir sevgi Anne sevgisi. Artık ben de bir anayım. Anam seni dünden daha çok seviyorum! ÇocukLuğumda dua ederdim ALLah'a Anam ölmesin diye. Tanrım kabul etti duaLarımı, Göstermedi bana senin acını. Bu yıL da geLdi 'AnneLer Günü' Ne aLsam sana yetmez, Senin hakkın ödenmez! Sana duyguLarımdan bir demet. AnneLer günün kutLu oLsun. ELLerinden öptüm,canım anacığım!
Nuray (Kahveci) ZARALI
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 Mayıs 2009, 01:23:37 |
|
naz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #1 : 10 Mayıs 2009, 01:23:37 » |
|
ANACIĞIM —Anneme ve bütün anneLere—
NasıL hatırLamam anacığım nasıL Kaç geceLer bana ninni söyLerdi Hasta oLunca oydu başucumda bekLeyen Biraz yoruLmayayım, üzüLmeyeyim, hemen ALır kucağına okşardı, saçLarımı öperdi.
NasıL hatırLamam anacığım nasıL Uzun kış geceLeri masaL masaLdı Güzel çoban kızLarı, iyi kaLpLi suLtanLar Bir suyun akışı gibi geçip gitti zamanLar Şimdi ne o dünkü çocuk, ne de o masaL kaLdı.
NasıL hatırLamam anacığım nasıL Yıkayan oydu mürekkep LekeLi parmakLarımı Akşam biraz geciksem yoLLara düşerdi Sokağa çıkarken «Yavrucuğum üşütme» derdi. Hemen bir kazak örerdi biraz boş kaLdı mı.
NasıL hatırLamam anacığım nasıL BiLirim yine kaLbinde yerim anacığım SeLam sana AnneLer Günü İstanbuL’dan Yeni dönmüşçesine bir akşam okuLdan VefaLı eLLerinden öperim anacığım.
Ümit Yaşar Oğuzcan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 Mayıs 2009, 01:25:47 |
|
naz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #2 : 10 Mayıs 2009, 01:25:47 » |
|
ANAMI ARIYORUM Senden ayrı senden uzak Yersiz göksüz gibiyim Hem anaLı hem babaLı Hem öksüz gibiyim
Uzanmış aramıza Uçsuz bucaksız gurbet Bir ucunda sıLa var Öbür ucunda ekmek
Bütün anaLar ağıt şimdi Bütün ağıtLar ana Ya beni de aL gurbet Ya anamı ver bana
Hem kova hem kuyuyum Yorgun bir halk suyuyum Sen bana nenni söyLe Ben dizinde uyuyum
Ali YÜCE
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 Mayıs 2009, 01:27:39 |
|
naz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #3 : 10 Mayıs 2009, 01:27:39 » |
|
ANNE
Uyusun da büyüsün Derdin büyüdüm anne Bana o ak sütünden Verdin büyüdüm anne
Uykuma yıLdızLarı Serdin büyüdüm anne Anne güzeLLiğine Erdin, büyüdüm anne
FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 Mayıs 2009, 01:29:37 |
|
naz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #4 : 10 Mayıs 2009, 01:29:37 » |
|
ANNEM TEK VARLIĞIM
Ey şefkati boL varLığım, Sayende oLmaz darLığım, Türkiye’m ve uygarLığım, Anam benim, şefkat seLim.
NinniLerle hep uyutan, Sevgisi kaLbimde yatan, Bana çok meziyet katan, Anam benim tek varLığım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 Mayıs 2009, 01:34:01 |
|
naz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #5 : 10 Mayıs 2009, 01:34:01 » |
|
ANNEN
Sen bir avuç bebektin Kimdi süt veren sana, HastaLandın öLecektin Kim kanat gerdi sana?
Senin minik başını AvuçLarına aLıp Gece uykusuz kaLıp Kucağında kim saLLadı Ağladın, seninLe kim ağLadı Annen!
Sana iLk adımını attıran kimdir Konuşmayı öğretti sana bir bir Annen!
Sen şimdi giderken okuLa Sefertasını kim hazırLar? Kim bakar arkandan yoLa? Sende en çok kimin hakkı var Kimdir seni en çok seven Annen!
Dünyayı hiç değiLse bir günLüğüne aLLı puLLu bir baLon gibi vereLim oynasınLar oynasınLar türküLer söyLeyerek yıLdızLarın arasında dünyayı çocukLara vereLim kocaman bir eLma gibi vereLim sıcacık bir ekmek somunu gibi hiç değiLse bir günLüğüne doysunLar dünyayı çocukLara vereLim bir günLük de oLsa öğrensin dünya arkadaşLığı çocukLar dünyayı aLacak eLimizden öLümsüz ağaçLar dikecekLer
NAZIM HİKMET
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|