aLemizBiz-Forum > Eğlence ve Kültür > Kitap Dünyası > DiriLiş ÇanakkaLe 1915

PUANLI OKEY OYUNU
ALEMİZBİZ.COM - OKEY OYUNU - OKEY OYNA - OKEY SİTESİ - BEDAVA OKEY - OYUNA BASLAMAK İÇİN HEMEN TIKLA
Sayfa: [1] |   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: DiriLiş ÇanakkaLe 1915  (Okunma Sayısı 358 defa)
27 Mart 2009, 18:25:26
naz
Ziyaretçi
« : 27 Mart 2009, 18:25:26 »

DiriLiş ÇanakkaLe 1915

Turgut Özakman
Bilgi Yayınevi;
Ankara, 2008, 1. baskı, 14 x 20 cm, 688 sayfa, Türkçe, Karton Kapak.
ISBN No: 9789752202474

Kurtuluş Savaşı'nın taç kapısı, girişi olan Çanakkale Savaşının destanı.

Tarihin en eski milletlerinden birinin dirilişi... Ateşten geçerek, kan içinde, bir daha uyumamak, benliğini unutmamak, kandırılmamak, sömürülmemek, ezilmemek, ölmemek üzere çığlık çığlığa dirilişi...

Çanakkale Savaşı hiç böyle yazılmadı.

Turgut Özakman'ın,353 baskı yaparak milyonlarca okura ulaşan Şu Çılgın Türkler kitabının da içinde bulunduğu üçlemenin ilk kitabı.

Tüm yeni nesillere eşi olmayan bir armağan daha.

Yazarın, Çanakkale ile ilgili dünyadaki bütün kitapları, internet sitelerini tarayarak yıllarca üzerinde çalıştıktan sonra, ucuz kahramanlık hikâyelerine, hamaset edebiyatına, şovence anlatıma yer vermeden kaleme aldığı, olağanüstü zaferin hikâyesi.

Yazar Yorumu

Çanakkale sadece Çanakkale'de olup biten bir olay değil. Bunun evveliyatı önemli. O tarihteki fikir akımları önemli; ama bir de kadın hareketi var, bu da çok önemli. İki sene evvel Balkan Savaşı yapılmış,600 yıllık bir imparatorluğun dev iki ordusu, birkaç yıl evvel kurulmuş dört küçük ülkenin ordusundan dayak yiyor, bozguna uğruyor. Bulgar ordusu ta İstanbul'un eşiğine, Çatalca'ya kadar geliyor. Bu ordudan Çanakkale ordusu nasıl çıkıyor? İşte kitap bu dirilişi anlatıyor.

(Tanıtım Yazısından)

07 Kasım 2011, 05:19:15
caspers2
Newbie
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 07 Kasım 2011, 05:19:15 »

güzel bir kitap ben okudum tavsiye ederim.
Sayfa: [1] |   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: