aLemizBiz-Forum > aLem cafe > Paylaşmak istediklerim > ölümmmmmm

PUANLI OKEY OYUNU
ALEMİZBİZ.COM - OKEY OYUNU - OKEY OYNA - OKEY SİTESİ - BEDAVA OKEY - OYUNA BASLAMAK İÇİN HEMEN TIKLA
Sayfa: [1] |   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ölümmmmmm  (Okunma Sayısı 207 defa)
27 Aralık 2008, 19:37:44
ferit_
Ziyaretçi
« : 27 Aralık 2008, 19:37:44 »

bayramda  bir akrabami kaybettim mide kanserine yenik dusdu...bir acı yasayınca bu yazımın konusu da ortaya cıktı dogal olarak pek sevimli bir konu olmasa da ölümden söz etmek istiyorum ayrılıgın her türüsü zordur... ayrıldıgınız kisi birkac aylıgına yurtdısına ugurladığınız bir akrabaniz olsada olsa aksam eve dönecegini bildiginiz babaniz anneniz olsa da  zordur ama en zoru artık dünyada hic göremeyeceginiz numarasını telefonunuzdan silmek zorunda kalacagınız kisilerle yasadıgınız ayrılıklar olsa gerek... elin gitmez silmeye hatta bakmaya..... evet temelli ayrılık bu kadar zor bu zorluk degistirmiyor acı gercegi öyle yazılmıs kanunu dünyanın dogacak büyüyecek vadesi dolunca göcecek…nice hükümdarlar gecti bu topraklardan sesi yeri gögü inleten nice kahramanlar yasadı dünyada her istedigi emir sayılan zenginler bilgisiyle hala andıgımız alimler anadolunun bes yerinde birden mezarı oldugu iddia edilen gönül adamları… hepsi yasadı ve öldü hic kimseye uzak degil ölüm belirsiz bir vadede olacak zengini de fakiri de alimi de cahili de güzeli de cirkini de aynı yakınlıkta ölüme....hal böyleyken neden düsünmez insanlar ölümü sanırım bu da yaradanın verdigi bir duygu ölümü her an bu siddette hissetsek yasamanın calısmanın gelecegi hazırlamanın hicbir anlamı kalmaz bu da dünyanın anlamsızlasması olur ne güzel bir ifade degıl mi bugün ölecekmis gibi ahrete hic ölmeyecekmis gibi dünyaya calısmak .....bu dünyada ölüm varken gereksiz hırsları hic anlayamıyorum siyasette en üst noktalara geliyo kimisi. basbakan cumhurbaskanı oluyor yas yetmisi buluyor ama o makama adeta yapısıp kalıyor emekliligi gururuna yediremiyor yüzündeki  kırısıklıkları tamam artık zamanı geldi diye karsılamayıp üzülüyor hatta bazıları yaslanmayı durdurmaya milyarlar harcıyor sacınkaki akları bu yasta en güzeli bu diye karsılayamıyor zamana direnmek güzel tabi olgunluk dönemini uzatmak harika bir sey ama bircok kiside cöküntüye dönüsüyor bazılarında gereksiz hırsa donusuyor....aynı durum kazanma hırsında da devam ediyor kazanmak daha cok kazanmak asla paylasmamak kimseye koklatmamak hayatın amacı haline geliyor parayı usak olarak kullanmak varken onu efendimiz haline getiriyoruz ünlü filozofun para iyi bir usak kötü bir efendidir sözünü duymuyoruz bile... biriktirip cocuklara aktarıyoruz cuval cuval onlar da iyi bir terbiye almamıssa kendi paramızla küfür yiyoruz ölümden sonra kimse bir tas su içirmiyor hayrımıza...bilginler icin de durum aynı ogrendiklerini aktarmıyorlar yanındakilere bircogu beynine devsirdiklerini yeterli görmüyor daha cok daha cok ögreniyor ama kimseye aktarmadan ögrendiklerini kendisiyle alıp gidiyor dünyadan eser bırakmıyorlar kendilerinden ögrenci yetistirmiyorlar kimse benim bildiklerimi ögrenmesin hırsıyla gidiyorlar.... evet dostlarım iste bunları düsündüm aci olayın ardından... aslında hepimizin zaman zaman düsünmesi gerekli bunları belirli aralıklarla mezarlıkları ziyaret etmesi kimler geldi kimler gecti kimler gececek muhasebesi yapması lazım elbette calısacagız sözlerim yanlıs anlasılmasın ben bunları miskinlik olusturmak icin yazmadım elbette kazanacagız ben bunları bir lokma bir hırka felsefesi yapmak icin de yazmadım ama bunların hicbiri bize hayatın anlamını unutturmamalı ölürken bile yapacagi bir seyler olmak cok güzel ama hırslarıyla kırgınlıklarıyla yedigi haklarla aramadıgı dostların kırgınlıklarıyla adaletsizliklerle uyandırdıgı nefretlerle bu dünyadan ayrılmak korkunc bir şey....kaybettigım akrabama  allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum sizlere de gayretle ve sevgiyle dolu hırslardan ve düsmanlıklardan uzak bir yürek diliyorum....
Sayfa: [1] |   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: